ΕΝΦΙΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων

Φόρο ΕΝΦΙΑ που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ καλείται να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων, ένα από τα ιστορικότερα κοινωφελή μη κερδοσκοπικά σωματεία στην Ελλάδα, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ασύλου, το σωματείο διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία που προέρχεται από δωρεές ιδιωτών, και ζητά από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί «ως ένα ιστορικό φιλανθρωπικό σωματείο το οποίο έχει φροντίσει με τις δικές του δυνάμεις χιλιάδες συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη».

«Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο σύνολο των 887 συνολικών ακινήτων μας ο περυσινός ΕΝΦΙΑ ανερχόταν στα 908.839,73 € και ο φετινός στα 1.028.000,05 € παρά το ότι δεν έχει αυξηθεί η περιουσία μας», αναφέρει το Άσυλο, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Επισημαίνει δε ότι τα 396 από αυτά τα ακίνητα είναι ανοίκιαστα και δεν αποφέρουν το παραμικρό έσοδο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, το ίδρυμα περιθάλπει 200 ασθενείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Το 80% των ασθενών είναι κατάκοιτοι και ακρατικοί.

Για την περίθαλψή τους εργάζονται 140 άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Πηγή: skai.gr