Πλήρη κατάρρευση της δημόσιας υγείας μέσα στο καλοκαίρι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Για πλήρη κατάρρευση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας εν μέσω θέρους κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ εξαπολύει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και την κατηγορεί πως προσπαθεί να καμουφλάρει την κατάσταση του ΕΣΥ, και εγκαινιάζει νοσοκομεία που λειτουργούν ως Κέντρα Υγείας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Χρήστος Παπαναστάσης τόνισε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρουσιάζει μία ιδανική κατάσταση, την ώρα που μόνο στην Αττική οι οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία παρουσιάζουν κενά πάνω από το 50%.

Σημείωσε ότι μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και στην περιφέρεια.

Ειναι χαρακτηριστικό ότι το Κέντρο Υγείας στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας θα εφημερεύσει συνολικά μόλις τρεις ημέρες τον Αύγουστο, λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και ασθενοφόρων.

Είπε μάλιστα ότι σε επείγοντα περιστατικά οι ασθενείς μεταφέρονται με ιδιωτικά αυτοκίνητα, ακόμα και με αγροτικά αυτοκίνητα.

Ο κ. Παπαναστάσης έκανε γνωστό πως τους τελευταίους μήνες – επί υπουργίας των κυρίων Ξανθού και Πολλακη – έχουν πάρει σύνταξη 4.000 εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας και δεν έχουν αναπληρωθεί οι θέσεις τους.
Πηγή: skai.gr