H βιταμίνη D δίνει ελπίδα στην καρδιακή ανεπάρκεια

Τα συμπληρώματα βιταμίνης D μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την καρδιά τους σύμφωνα με μελέτη που αποκαλύπτει νέα «εντυπωσιακά» αποτελέσματα.

Η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών και των δοντιών και μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία και όλο το σώμα, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν έλλειψη αυτής, είτε επειδή δεν βρίσκουν συχνά την ευκαιρία να κάτσουν στον ήλιο είτε επειδή η ικανότητα του δέρματός τους να παράγει την βιταμίνη είναι μικρότερη.

Προέρχεται κυρίως από το ηλιακό φως, αν και επίσης λαμβάνεται από τα λιπαρά ψάρια και τα αυγά ενώ υπάρχει και σε μερικά τρόφιμα όπως τα δημητριακά.

Οι ερευνητές μέτρησαν την επίδραση της βιταμίνης στην πάθηση της καρδιακής ανεπάρκειας - μία κατάσταση στην οποία η καρδιά γίνεται πολύ αδύναμη για να αντλήσει το αίμα σωστά- και διαπίστωσαν ότι βοηθάει στην πιο σωστή λειτουργία της καρδιάς και στην μεγαλύτερη εξώθηση του αίματος.

Το κόστος τους σκευάσματος της βιταμίνης D είναι σχεδόν μηδαμινό μπροστά στις υπόλοιπες υπάρχουσες δαπανηρές θεραπείες. Αν γίνουν περαιτέρω μελέτες και καταλήξουν στα ίδια αποτελέσματα, θα μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, όπως δήλωσε στο BBC ο καρδιολόγος Klaus Witte.
Πηγή: skai.gr -BBC