Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής της Vodafone στη Λίμνη Ευβοίας

Οι -ως επί το πλείστον- ηλικιωμένοι κάτοικοι των απομακρυσμένων χωριών δεν χρειάζεται να πάνε στο κοντινότερο νοσοκομείο 1,5 ώρα μακριά για ελέγξουν την υγεία τους. Εφοδιασμένη με ειδικό φορητό εξοπλισμό η γενική γιατρός του περιφερειακού Ιατρείου Λίμνης, Μαρία Γαΐτη, επισκέπτεται τους κατοίκους ακόμα και στο σπίτι τους και τους κάνει 7 βασικές εξετάσεις. Τους μετρά την πίεση, το ζάχαρο, τα τριγλυκερίδια, την ολική χοληστερόλη και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, ενώ επιπλέον τους κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα και έλεγχο της αναπνευστικής τους λειτουργίας. Και όλα αυτά εντελώς δωρεάν.

ΜΑΡΙΑ ΓΑΪΤΗ
Γενική Γιατρός Περιφερειακού Ιατρείου Λίμνης


"Προσωπικά εγώ παρέχω πιο αποτελεσματική θεραπεία και πρόληψη στους ασθενείς μου χωρίς να χρειαστεί εκείνοι να μετακινηθούν από τον τόπο διαμονής τους. Έτσι οι ασθενείς νιώθουν ότι δεν είναι απομονωμένοι. Το καλό με το πρόγραμμα είναι ότι τα αποτελέσματα είναι άμεσα και μπορώ άμεσα κι εγώ να δώσω τη θεραπεία μου χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο ίδιος ο ασθενής."

Για τα περιστατικά, μάλιστα, που η κυρία Γαΐτη χρειάζεται μία δεύτερη γνώμη μπορεί να στείλει τις εξετάσεις στους πνευμονολόγους και στους καρδιολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι της απαντούν εντός 24 ωρών. 

Πιστή στη δέσμευσή της για στήριξη των τοπικών κοινωνιών, η Vodafone επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες που μηδενίζουν  τις αποστάσεις όπως το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone το οποίο εφαρμόζεται σε 100 απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σημεία της Ελλάδας.

Πηγή: skai.gr