Κλείσιμο

Δεν αναγνωρίζεται στην Ευρώπη η ελληνική ειδικότητα της Ιατροδικαστικής

Η διάρκεια της ειδίκευσης στην Ιατροδικαστική στην Ελλάδα είναι μία από τις μικρότερες στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα μόλις τρία χρόνια, την ίδια στιγμή που σε άλλες χώρες είναι 4, 5 ή και 6 χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ελληνικός τίτλος της ειδικότητας του ιατροδικαστή να μην αναγνωρίζεται στις ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία έχει επισημάνει το πρόβλημα στο υπουργείο Υγείας και προτείνει να εφαρμοστεί ως ελάχιστη διάρκεια ειδικότητας τα 4 έτη. «Η αύξηση της διάρκειας της ειδικότητας, αλλά και η προσαρμογή του προγράμματος ειδίκευσης στα ευρωπαϊκά πρότυπα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΙΕ Γρηγόρης Λέων.

Όπως υποστηρίζει η ΕΙΕ, με αυτό τον τρόπο οι Έλληνες ιατροδικαστές θα είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις αυξημένες ανάγκες της επιστήμης στη χώρα μας. Επιπλέον, σε περίπτωση που σε κάποια στιγμή επιθυμούν να εργαστούν σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μπορούν να το πράξουν με τις ίδιες προϋποθέσεις και τα ίδια εφόδια των υπόλοιπων Ευρωπαίων συναδέλφων τους.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ