11 γυναίκες μολύνθηκαν από τον Ζίκα στο Μεξικό - Νευρολογικές διαταραχές προκαλεί ο ιός

Το Μεξικό επιβεβαίωσε ότι 11 έγκυες γυναίκες μολύνθηκαν από τον ιό Ζίκα, από το σύνολο των 121 ύποπτων περιπτώσεων.

Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις αυτές εντοπίστηκαν στις νότιες πολιτείες του Μεξικού. Οκτώ από τις έγκυες γυναίκες που μολύνθηκαν είναι από την Τσιάπα, δύο από την Οαχάκα και μία από τις ακτές του Κόλπου της Βερακρούζ, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των εγκύων που μολύνθηκαν αυξήθηκε από τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι υπάρχουν 80 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Ζίκα, συμπεριλαμβανομένων των έξι περιπτώσεων των εγκύων γυναικών που είχαν τον ιό.

Υπάρχουν ακόμα πολλά άγνωστα σημεία για τον ιό όπως το κατά πόσον ο ιός προκαλεί μικροκεφαλία.

Στην Βραζιλία
αναφέρεται ότι έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 580 περιπτώσεις μικροκεφαλίας, και θεωρείται ότι οι περισσότερες από αυτές σχετίζονται με τις λοιμώξεις του ιού Ζίκα στις μητέρες.

Η Βραζιλία ερευνά επιπλέον περισσότερες από 4.100 ύποπτες περιπτώσεις μικροκεφαλίας.

Εν τω μεταξύ, οι ερευνητές έχουν ισχυρές ενδείξεις τώρα πια ότι ο ιός Ζίκα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή νευρολογική διαταραχή, το γνωστό σύνδρομο Guillain-Barre (GBS).

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ο δυνητικός αριθμός των περιπτώσεων της παραλυτικής ασθένειας θα μπορούσε να ξεπεράσει τις δυνατότητες της Λατινικής Αμερικής για παροχή νοσηλευτικής βοήθειας.
Πηγή: skai.gr - Reuters - The Guardian - BBC