Σε απομόνωση μαθητές με συμπτώματα γρίπης

Σε «απομόνωση» στο σχολείο, έως ότου τους παραλάβουν οι γονείς τους, θα μένουν όσοι μαθητές παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, τη στιγμή που η εποχική γρίπη εμφανίζεται επιθετική και προκαλεί επιπλοκές ακόμα σε υγιή νεαρά άτομα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το υπουργείο ενημέρωσε τα δημόσια σχολεία της χώρας ότι παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης θα πρέπει να «αναμένουν σε χώρο όπου δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως».

Για την αποφυγή μετάδοσης και εξάπλωσης του ιού, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει την ανάγκη να τηρούνται κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως να αποφεύγεται η επαφή των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα, να αποφεύγεται η κοινή χρήση προσωπικών αντικειμένων (όπως μολύβια, στυλό ή μαρκαδόροι) να καλύπτονται η μύτη και το στόμα με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο κατά το φτάρνισμα ή τον βήχα και να γίνεται τακτικό πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, τα παιδιά απαγορεύεται να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

Εξήντα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους έως σήμερα από την φετινή επιδημία εποχικής γρίπης, η οποία έχει πλήξει και αξιοσημείωτο αριθμό νέων και κατά τα άλλα υγιών ανθρώπων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», είναι ενδεικτικό ότι η μέση ηλικία των ασθενών που έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ από την αρχή της φετινής επιδημίας είναι τα 53 έτη, ενώ σε εντατική λόγω γρίπης έχουν εισαχθεί και 16 παιδιά, εκ των οποίων ένα 4χρονο, χωρίς άλλα προβλήματα υγείας, κατέληξε.

Μέχρι την Δευτέρα 112 άνθρωποι ασθενείς παρέμεναν νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευθεί 252 άτομα.
Πηγή: skai.gr