Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone

Εδώ και 11 χρόνια η Vodafone υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας και Ναυτιλίας, υλοποιεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα τηλεϊατρικής που προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε περισσότερους από μισό εκατομμύριο πολίτες σε 100 δυσπρόσιτα σημεία της Ελλάδας.

Σε αυτές τις περιοχές οι γιατροί των κέντρων υγείας και των περιφερειακών ιατρείων είναι εφοδιασμένοι με ειδικές φορητές συσκευές που τους επιτρέπουν να κάνουν 7 βασικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής, ακόμα και στο σπίτι του ασθενούς. Εάν το κρίνουν απαραίτητο μπορούν να στείλουν τις εξετάσεις στους καρδιολόγους και στους πνευμονολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι μέσα σε 24 ώρες δίνουν ηλεκτρονικά τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση.

Ενδεικτικά, από το 2013 έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 5.700 κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου 2015 βρέθηκαν περισσότεροι από 240 άνθρωποι που η υγεία τους ήταν σε άμεσο κίνδυνο και χρειάζονταν άμεσα ιατρική φροντίδα. Πάνω από 3.150 έπρεπε να προχωρήσουν σε περαιτέρω εξετάσεις, και περισσότεροι από 1.600 έπρεπε να τεθούν  υπό παρακολούθηση. 

Απαντώντας στο πάγιο αίτημα των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών το  Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone τους παρέχει ισότιμη πρόσβαση σε ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας. Χωρίς να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στο κοντινότερο νοσοκομείο οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν τακτικά την υγεία τους είτε για προληπτικούς λόγους είτε γιατί πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα. Την ίδια στιγμή και ο γιατρός συλλέγει πολύτιμα στοιχεία για τον πληθυσμό που έχει υπό την εποπτεία του, καθώς κάθε εξεταζόμενος έχει τον δικό του ηλεκτρονικό φάκελο με το ιατρικό ιστορικό του. Με αυτόν τον τρόπο ο γιατρός παρακολουθεί πιο αποτελεσματικά την υγεία των ασθενών του.

Δείτε αναλυτικά :

Πηγή: skai.gr