Σοβαρές ελλείψεις έναντι της επιδημίας της γρίπης καταγγέλλουν οι γιατροί

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τις ανησυχίες του σχετικά με την υγειονομική θωράκιση της χώρας μπροστά στην επιδημία της γρίπης που έχει ξεκινήσει και πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Είναι η πρώτη χρονιά φέτος που δεν υπήρξαν εκστρατείες ενημέρωσης, για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, με αποτέλεσμα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού να είναι ιδιαίτερα χαμηλή, επισημαίνουν.

«Την ίδια ώρα, το Δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει, με τις δομές, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης, να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Η αναμενόμενη εμφάνιση περιστατικών με βαριές επιπλοκές, θα επιβαρύνει σημαντικά τις υπάρχουσες δομές που λειτουργούν οριακά» προειδοποιεί ο ΙΣΑ, που σημειώνει ότι «παρά το γεγονός ότι η επιδημία της γρίπης ήταν αναμενόμενη, το υπουργείο Υγείας, δεν είχε πάρει εγκαίρως μέτρα, για την εξασφάλιση επιπλέον κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα το τελευταίο χρονικό διάστημα να αυξηθεί δραματικά η λίστα αναμονής-είχε φτάσει τους 70 ασθενείς την ημέρα- και κάποιοι συνάνθρωποί μας άφησαν την τελευταία τους πνοή περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι».

Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να δείξει την αρμόζουσα σοβαρότητα και να σταματήσει με τις παραλείψεις και τον κακό σχεδιασμό, να θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια υγεία».

Πηγή: skai.gr