Κλείσιμο

Πραγματοποιήθηκε η εκτενέστερη μεταμόσχευση προσώπου

Σε πρόσωπο πυροσβέστη πραγματοποιήθηκε η πλέον εκτεταμένη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης προσώπου που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί

Η εγχείρηση η οποία διήρκεσε 26 ολόκληρες ώρες πραγματοποιήθηκε από τον νεοϋορκέζο χειρουργό Εντουάρντο Ροντρίγκες. Ο ασθενής του ήταν ένας 41χρονος πρώην πυροσβέστης, ο Πάτρικ Χάρντισον από το Τενεσί, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρότατα εγκαύματα εν ώρα εργασίας στις 5 Σεπτεμβρίου 2001.

Το πρόσωπο που του μεταμοσχεύθηκε ανήκε σε έναν 26χρονο μηχανικό από τον Μπρούκλιν, τον Ντέιβειντ Ροντμπόου, ο οποίος μετά από ένα ατύχημα που είχε με ποδήλατο το καλοκαίρι κατέστη εγκεφαλικά νεκρός.


Πριν την επιτυχημένη τελευταία επέμβαση προσώπου είχε χειρουργηθεί 71 φορές, ενώ είχε πάθει εξάρτηση από τα αναλγητικά με αποτέλεσμα να καταστραφεί η προσωπική του ζωή.

Ο Χάρντισον είχε στο παρελθόν εξομολογηθεί σε συνέντευξή του «Τα παιδιά τρέχουν ουρλιάζοντας και κλαίγοντας μόλις με βλέπουν. Υπάρχουν πράγματα χειρότερα από το να πεθαίνεις».

Η πρώτη μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε το 2005 στην Iζαμπέλ Ντινουάρ, μια 38χρονη Γαλλίδα που είχε υποστεί σοβαρά τραύματα μετά από δάγκωμα σκύλου.
Πηγή: skai.gr