Μπέικον και λουκάνικα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Με τη σειρά της η Daily Mail, τονίζει ότι οι ανακοινώσεις που αναμένεται να γίνουν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας θα βάλουν το επεξεργασμένο κρέας στην ίδια κατηγορία με τα τσιγάρα, το αλκοόλ και τον αμίαντο.

«Οι άνθρωποι που τρώνε πολλά από αυτά τα κρέατα είναι σε υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του εντέρου σε σχέση με όσους τρώνε μικρές ποσότητες», αναφέρει το δημοσίευμα.
Αναφέρει επίσης ότι το βόειο κρέας, το αρνί και το χοιρινό μπορούν να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής και ότι το κόκκινο κρέας είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και παρέχει βιταμίνες και μέταλλα, όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2014 έδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν ακόμη και μέτριες ποσότητες επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, όπως σαλάμια, λουκάνικα, χάμπουργκερ, ζαμπόν και μπέικον, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιολογικών προβλημάτων ή και πρόωρου θανάτου λόγω καρδιοπάθειας. Σύμφωνα με μια σουηδο-πολωνική επιστημονική έρευνα το επεξεργασμένο κρέας έχει υποστεί κάποιου είδους κατεργασία, με την προσθήκη αλατιού και συντηρητικών ή με κάποια άλλη μέθοδο επεξεργασίας. Τα «καπνιστά» αλλαντικά –για παράδειγμα- περιέχουν πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες
Πηγή: skai.gr