Μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη

Η επιστημονική -ιατρική ομάδα αξιοποίησε την ανθρώπινη ευαισθησία και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη Όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, την Πέμπτη 15/10/2015, στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη επέμβαση μεταμόσχευσης νεφρού.

Η δότρια, νεαρή γυναίκα 35 ετών, δώρισε τον ένα της νεφρό στην αδελφή της 39 ετών, που έπασχε από Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια Τελικού Σταδίου και βρίσκονταν σε αιμοκάθαρση από διετίας περίπου. Την Τετάρτη 21/10/2015, η δότρια εξήλθε του Νοσοκομείου σε άριστη κλινική κατάσταση, ενώ παράλληλα η κατάσταση της υγείας της λήπτριας εξελίσσεται απόλυτα ομαλά, με άριστη λειτουργία του νεφρικού μοσχεύματος.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς και τα στελέχη της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων, με επικεφαλής και επιστημονικό υπεύθυνο της Μονάδας τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Μιχάλη Μήτση, αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τον αμέριστο σεβασμό τους προς την νεαρή δότρια, για την εν ζωή πράξη φιλαλληλίας και γενναιότητας, που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.
Πηγή: Γεώργιος Γκόντζος