Κλείσιμο

Σε τροχιά πολέμου κυβέρνηση και φαρμακοποιοί

Σε τροχιά «πολέμου» βρίσκονται φαρμακοποιοί και κυβέρνηση, λόγω των σχεδιαζόμενων αλλαγών στο ιδιοκτησιακό-μετοχικό καθεστώς των φαρμακείων, το οποίο και αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων με τους δανειστές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε σήμερα Τετάρτη να συγκαλέσει πανελλαδική συνέλευση για το Σάββατο, όπου θα καταθέσει πρόταση για κυλιόμενες 24ωρες απεργίες επ’ αόριστον σε ολόκληρη την επικράτεια.

Θα προηγηθεί συγκέντρωση των φαρμακοποιών έξω από το υπουργείο Υγείας την Παρασκευή, στις 14:30 το μεσημέρι.

Στην μαραθώνια σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΦΣ έλαβε μέρος για λίγη ώρα και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, με τον επικεφαλής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνο Λουράντο, να τον προειδοποιεί πως «ξεκινάει πόλεμος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ιδιοκτησιακό καθεστώς που δεν θα εγγυάται ότι ο εκάστοτε φαρμακοποιός θα είναι πλειοψηφικός μέτοχος σε οποιοδήποτε φαρμακείο, τη στιγμή που ο κλάδος αρχικά επιθυμούσε την προστασία των φαρμακοποιών με εγγυημένο το 100% του μετοχικού κεφαλαίου, ή έστω το 51% με ανταλλάγματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα που είχαν θέσει οι φαρμακοποιοί προκειμένου να δεχτούν την πτώση της εγγυημένης ιδιοκτησίας στο 51%.
Πηγή: Λουίζα Κροντήρη - skai.gr