Φυσική λύση στην γυροειδή αλωπεκία

Στο αίμα μας κρύβεται τελικά η λύση στο πρόβλημα της γυροειδούς αλωπεκίας, μιας αυτοάνοσης πάθησης που προκαλεί μέχρι και καθολική απώλεια μαλλιών και τριχών στο σώμα. Ειδικότερα, η επιστημονική ομάδα της δερματολόγου δρ Αμαλίας Τσιατούρα παρουσίασε πριν λίγες μέρες την εφαρμογή της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP στο τριχωτό της κεφαλής ενός εφήβου και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. 

Το περιστατικό που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της EADV (European Academy of Dermatology & Venereology) στις 7-11 Οκτωβρίου στην Κοπεγχάγη, υποβλήθηκε σε ένα ιατρικό πρωτόκολλο μιας σειράς συνεδριών αυτόλογης μεσοθεραπείας.

Ο ασθενής ήταν ένα νεαρό αγόρι 13 ετών που επισκέφτηκε τη γιατρό με σχεδόν καθολική απώλεια μαλλιών (80%) και έχοντας προηγουμένως δοκιμάσει, ανεπιτυχώς, άλλες θεραπείες. «Στην γυροειδή αλωπεκία τα τριχοθυλάκια αδυνατίζουν και πέφτουν καθώς συγκεκριμένα αντισώματα του οργανισμού επιτίθενται σε αυτά και δεν τους επιτρέπουν να αναπτυχθούν φυσιολογικά.

Αποφασίσαμε λοιπόν να εφαρμόσουμε στο νεαρό αγόρι τη θεραπεία τριχόπτωσης με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, τα αποτελέσματα της οποίας είναι ενθαρρυντικά, σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες» αναφέρει η Δρ Τσιατούρα. 

Ο έφηβος που σήμερα είναι 15 ετών υποβλήθηκε συνολικά σε 6 συνεδρίες PRP, 1 ανά 2 μήνες. Για τις ανάγκες της συνεδρίας, γίνεται αιμοληψία και στην συνέχεια πραγματοποιείται επεξεργασία του αίματος, ώστε να απομονωθούν τα αιμοπετάλια. Τα τελευταία ενεργοποιούνται με προσθήκη χλωριούχου ασβεστίου και εγχέονται με ένεση στο τριχωτό της κεφαλής ή όπου αλλού υπάρχει αραίωση.


Σύμφωνα με μελέτες τα αιμοπετάλια επιμηκύνουν την φάση ανάπτυξης της τρίχας. Έπειτα από 6 μήνες η τριχοφυΐα είχε αποκατασταθεί τόσο στο κεφάλι όσο και στα φρύδια του αγοριού. 
Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία καθημερινά στις κλινικές Cosmetic Derma Medicine και Advanced Hair Clinics του ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group.

Info: Cosmetic Derma Medicine
www.cosmeticdermamedicine.gr
 τηλ.: 210 6980451
Πηγή: Advertorial