Κλείσιμο

Διάσκεψη της ΕΕ για τα διδάγματα του Έμπολα

Διάσκεψη υψηλού επιπέδου φιλοξενείται από την Επιτροπή και την Προεδρία της ΕΕ στο Λουξεμβούργο με στόχο την άντληση νέων διδαγμάτων για τη δημόσια υγεία προερχόμενων από την επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική και εν συνεχεία τη βελτίωση των αντανακλαστικών της ΕΕ στις μελλοντικές επιδημίες.

Στο Λουξεμβούργο η υπουργός Υγείας, Lydia Mutschθα ανοίξει το συνέδριο, παράλληλα με τον Επίτροπο της ΕΕ σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Vytenis Andriukaitis.

Στην συνάντηση θα παρευρεθεί και ο Επίτροπος της ΕΕ για την Ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, και η Γενική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Dr Margaret Chan.

Το βραβείο υγείας της ΕΕ για την καταπολέμηση του Έμπολα από τις ΜΚΟ θα παρουσιαστεί μετά τις εναρκτήριες ομιλίες.

Τέσσερα παράλληλα εργαστήρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Οκτωβρίου θα αναλύσουν αρχικά το ξέσπασμα της επιδημίας Έμπολα ως μια σύνθετη κρίση και τo πως αντέδρασε η ΕΕ.

Στη συνέχεια θα γίνει λόγος για την θεραπεία και την πρόληψη, η οποία περιλαμβάνει την προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, τις ιατρικές διαγνωστικές μεθόδους και τα εμβόλια.

Επίσης θα αναλυθούν οι δραστηριότητες επικοινωνίας και οι στρατηγικές που απευθύνονται στο ευρύ κοινό και τους επαγγελματίες της υγείας και τέλος θα εξετασθεί η επιδημία του Έμπολα ως ένα παγκόσμιο θέμα που αφορά την ασφάλεια της υγείας.

Το τελικό αποτέλεσμα του συνεδρίου θα συζητηθεί στο Συμβούλιο EPSCO τον Δεκέμβριο.
Πηγή: skai.gr