Κλείσιμο

Οι λάθος υποσχέσεις των πρωτεϊνικών συμπληρωμάτων διατροφής

Η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής πλούσια σε πρωτεΐνες μπορεί και να μην αυξάνει την μυϊκή μάζα, όπως πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Νέα έρευνα από επιστήμονες του Αγγλικού Κρατικού Πανεπιστημίου Staffordshire University, διαπίστωσε ότι τα άτομα που έπαιρναν τα συμπληρώματα διατροφής για μικρά χρονικά διαστήματα είχαν αυξημένη ινσουλίνη και γλυκόζη στο αίμα τους αλλά δεν παρατηρήθηκε κάποια αύξηση της μυϊκής τους δύναμης.

Το ποσοστό πάχους του σώματος και της μάζας σώματος δεν τροποποιήθηκε σε κανέναν από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα του Πανεπιστημίου, ανεξάρτητα από το εάν αυτοί έπαιρναν το συμπλήρωμα διατροφής ή εάν ασκούνταν φυσικά.

Δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση ότι τα εμπορικά σκευάσματα μπορούν να μεγαλώσουν τη μυϊκή μάζα και τη μυϊκή δύναμη. 

Αν όντως θέλετε να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, τονίζουν οι ειδικοί, θα πρέπει να ακολουθείτε μια καλά ισοζυγισμένη διατροφή που θα σας παρέχει όλες εκείνες τις αναγκαίες πρωτεΐνες καθώς και τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται για να τονώσετε τη μυϊκή σας ανάπτυξη.
Πηγή: skai.gr