Επιστήμονες παρουσιάζουν το πρώτο φάρμακο που επιβραδύνει τη νόσο Αλτσχάιμερ

Το σκεύασμα με την ονομασία solanezumab, φαίνεται πως αποτελεί το πρώτο επίσημο βήμα της επιστήμης ενάντια στη νόσο Αλτσχάιμερ.

Σε σημερινή παρουσίαση από επιστημονική ομάδα παρουσιάστηκε η δράση του συγκεκριμένου σκευάσματος, η οποία φαίνεται πως έχει ευεργετικές επιδράσεις σε άτομα με ήπιας μορφής Αλτσχάιμερ μετά από εντατική, συστηματική χρήση. Οι επιστήμονες πάντως έσπευσαν να επισημάνουν πως το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι απλά το πρώτο βήμα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θεραπεία.

Ο Dr. Έρρικ Καρράν επικεφαλής των ερευνών για τη νόσο στο ηνωμένο Βασίλειο τόνισε: «το νέο αυτό φάρμακο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί θεραπεία αλλά είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοιου τύπου αντίδραση στην ασθένεια. Το συγκεκριμένο σκεύασμα έχει αποδειχθεί πως σταματά με τρόπο δραστικό τα βασικά συμπτώματα της ασθένειας αλλά το βασικότερο κέρδος είναι πως έχει παρατηρηθεί και ανάσχεση της εξέλιξης της νόσου».

Σημειώνεται πως τα μέχρι σήμερα σκευάσματα έχουν επίδραση στα συμπτώματα αλλά δεν είχε βρεθεί κάποια λύση με την εξέλιξη της ασθένειας.
Πηγή: skai.gr