Αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων προανήγγειλε ο Κουρουμπλής

Aλλαγές στο ωράριο και στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

«Η δημιουργία αλυσίδων φαρμακείων δεν απαντά στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας και τόνισε ότι «Δεν θα γυρίσουμε στο παλιό καθεστώς του ωραρίου λειτουργίας. Αλλά αυτό το χάος, το ανεξέλεγκτο χάος, το οποίο επικρατεί σήμερα, νομίζω δεν εξυπηρετεί κανέναν».

Ο κ Κουρουμπλής τονίζει ότι θα αντιμετωπίσει το θέμα του φορολογικού παραδείσου για τις πολυεθνικές φραμακοβιομηχανίες λέγοντας πως «τα τελευταία δέκα χρόνια οι πολυεθνικές του φαρμάκου έκαναν πάρτι στη χώρα μας, τώρα καλούνται να βάλουν πλάτη».

Κάλεσε επιπλέον τους υγιεινομικούς που έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις να «δώσουν λίγο χρόνο στην κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν τα τρέχοντα προβλήματα και να αναταχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας».

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε πως «οι διαμαρτυρίες έχουν αλήθεια μέσα τους», αλλά συμπληρώνει πως η ηγεσία του υπουργείου «είναι στην ίδια όχθη» με τους εργαζόμενους
Πηγή: skai.gr