Κλείσιμο

Κουρουμπλής: Προσλήψεις 4.500 ατόμων στην υγεία – Αργές οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ (upd)

Διακόσια κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας τον Ιούλιο προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, είπε ότι είμαστε κοντά σε μια νέα συμφωνία μετά τις νέες εξελίξεις. Εκτίμησε πάντως ότι στον τομέα της υγείας, η συμφωνία δεν θα αναχαιτίσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπορούμε να δουλέψουμε για ένα σύστημα υγείας που έχει ανάγκη ο τόπος, σημείωσε ο υπουργός, και δήλωσε ότι το πρόβλημα του συστήματος υγείας είναι η υποστελέχωση.

«Εμείς έχουμε αποφασίσει να προσλάβουμε 4.500 ανθρώπους. Αυτό δείχνει βούληση να στηρίξουμε το σύστημα» τόνισε εξάλλου την Τετάρτη στο Mega ο υπουργός Υγείας, ο οποίος όμως στιγμάτισε τις αργές διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

«Για να κριθεί η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να τής δώσετε το χρόνο που απαιτείται για να κάνει προσλήψεις. Για να προσλάβεις με τη σημερινή διαδικασία του ΑΣΕΠ ένα νοσηλευτή θέλεις το λιγότερο οκτώ μήνες. Για να προσλάβεις ένα γιατρό θέλεις τουλάχιστον έναν χρόνο» επισήμανε. Δεσμεύθηκε ωστόσο ότι «του χρόνου τέτοιον καιρό που θα έχουν γίνει 4.500 προσλήψεις» και θα έχει στηθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη.

«Η νέα κυβέρνηση παρέλαβε ένα σύστημα το οποίο είναι σε πλήρη κατάρρευση και παραταύτα ενεργοποιήθηκαν τρεις διαγωνισμοί που είχαν παροπλιστεί από την εποχή των μνημονίων και αυτή τη στιγμή οδεύουν στα νοσοκομεία 800 γιατροί» σημείωσε. Ανακοίνωσε επίσης ότι εντός του Μαΐου θα πληρωθούν οι ειδικευόμενοι γιατροί.

Ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε ακόμη τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα στα φάρμακα από 25% σε 15% έως τον Ιούλιο.

«Aπό τη διαπραγμάτευση που θα κάνουμε με την φαρμακοβιομηχανία, την οποία δεν έκανε ποτέ η προηγούμενη κυβέρνηση επί της ουσίας, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα από 25% στο 15%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
Πηγή: skai.gr