Την Κυριακή 1 Μαρτίου, περπατάμε στον Υμηττό

Την Κυριακή 1 Μαρτίου «Αφήνουμε τον καναπέ, ζούμε καλύτερα». Περπατάμε στον Υμηττό. Θα γνωρίσουμε τη Μονή Καισαριανής και μετά θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι που καταλήγει στο λόφο των Ταξιαρχών. Εκεί, θα γνωρίσουμε και δούμε από κοντά το πρώτο βυζαντινό μοναστήρι της περιοχής.

Σημείο συνάντησης, η είσοδος της Μονής Καισαριανής, στις 11 το πρωί. Η πρόσβαση στο σημείο γίνεται από τη λεωφόρο Κατεχάκη.


Το συγκεκριμένο μονοπάτι βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του Υμηττού, θεωρείται εύκολο ακόμα και για αρχάριους (βαθμός δυσκολίας κατηγορία 1). Είναι φαρδύ και άριστα σηματοδοτημένο.

Ολόκληρη η διαδρομή διαρκεί 2μιση ώρες. Όσοι θελήσουν να λάβουν μέρος θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν καλή φυσική κατάσταση.

Στη Μονή Καισαριανής και το βυζαντινό μοναστήρι θα μας ξεναγήσουν αρχαιολόγοι από την 2η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Η δράση μας γίνεται σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας Καισαριανής και το Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο. Για τη βλάστηση στον Υμηττό, θα μας μιλήσουν δασολόγοι από το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού.

Γενικές οδηγίες προς τους εθελοντές που θα λάβουν μέρος στην πεζοπορία:
Πρέπει να φορούν αθλητική φόρμα και αθλητικά παπούτσια ή ορειβατικά μποτάκια.
Να έχουν καλή φυσική κατάσταση.
Να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχηγών στην πεζοπορία.
Να μην αλλάζουν μονοπάτι και να ακολουθούν αυτό που έχει καθοριστεί.
Δεν επιτρέπεται να έχουν μωρό στην αγκαλιά ή να σπρώχνουν καρότσι.
Δεν καταστρέφουν τη σήμανση του μονοπατιού.
Εάν νιώσουν κούραση, ξεκουράζονται, αφού πρώτα ενημερώσουν τους επικεφαλείς της πεζοπορίας.
Δεν αφήνουμε σκουπίδια κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας μέσα στο μονοπάτι.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αφήνουμε τον καναπέ, ζούμε καλύτερα» έχουν εξασφαλιστεί όλα τα αναγκαία μέσα, ώστε η πεζοπορία να γίνει ευχάριστα και με απόλυτη ασφάλεια.

ΣΚΑΪ

Πηγή: skai.gr