Κλείσιμο

Μουσική συσκευή για γρηγορότερη γέννα

«Σπρώξτε» είναι η συνηθισμένη εντολή για γυναίκες που γεννούν, και πολύ σημαντική μάλιστα για εκείνες τις γυναίκες που το σώμα τους μουδιάζει από τα φάρμακα.

Βέβαια υπάρχουν οι γνωστές επισκληρήδιες ενέσεις στην σπονδυλική στήλη βοηθούν στον αγώνα των γυναικών να γεννήσουν τα παιδιά τους.

Αλλά μια νέα συσκευή που σκιαγραφεί την πρόοδο του μωρού είναι εδώ για να βοηθήσει τις γυναίκες να μάθουν πότε και πώς πρέπει να σπρώξουν ώστε να επιταχύνουν την γέννα και να μειώσουν τον κίνδυνο των προβλημάτων.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια του σταδίου ώθησης, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα δημιουργίας προβλημάτων όπως η μόλυνση ή η ανάγκη παρέμβασης ιατρικής λαβίδας. Τα φάρμακα αμβλύνουν τα νευρικά σήματα του εγκεφάλου και παρατείνουν τη διάρκεια του τοκετού καθώς η γυναίκα σταματά να σπρώχνει. 

Στο Νοσοκομείο Παίδων και Γυναικών στη Λουιζιάνα, ο Μ. Bardett Fausett και οι συνεργάτες του ανέπτυξαν αυτή τη συσκευή που έγκυρα λέει στις γυναίκες το πόσο καλά πιέζουν. 

Τα ηλεκτρόδια που βρίσκονται στο κεφάλι του μωρού και στο περίνεο της μητέρας συνδέονται με το λογισμικό ενός φορητού υπολογιστή που σηματοδοτεί την κίνηση του μωρού. Μια επιτυχημένη ώθηση επισημαίνεται με μια ακίδα σε ένα γράφημα και με έναν αυξανόμενο μουσικό τόνο - ο ρυθμός του οποίου ταιριάζει με την προς τα έξω κίνηση του μωρού.

Σε μια μελέτη που έγινε χρήση της συσκευής η μέση διάρκεια της διαδικασία της γέννας μειώθηκε κατά 77-58 λεπτά όπως επίσης μειώθηκαν και τα αρνητικά αποτελέσματα αυτής. Όπως επισημαίνει ο κύριος Fausett, η συσκευή άρεσε πολύ στις γυναίκες και στις οικογένειές τους. 
Πηγή: Πηγή: Newscientist