Αυξημένο κίνδυνο υπέρτασης έχουν όσοι μένουν κοντά σε εθνικές οδούς

Αυξημένο κίνδυνο να έχει υπέρταση, διατρέχει κάποιος που κατοικεί κοντά σε εθνική οδό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών.

Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος είναι 20% μεγαλύτερος για κάποιον που μένει κάτω από τα 100 μέτρα σε σχέση με αυτόν που μένει στα 1000 μέτρα και πάνω, μακρύτερα από δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Τα στοιχεία παρουσίασε, ο επίκουρος καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κωνσταντίνος Τσιούφης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με αφορμή το 18ο Συμπόσιο Αθηροσκλήρωσης και Συναφών Παραγόντων Κινδύνου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 19-20 Δεκεμβρίου.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της υπέρτασης και της αντιμετώπισης της και στα προβλήματα που προκύπτουν από την μη σωστή μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, ο κ. Τσιούφης τόνισε ότι, περίπου 4 στους 10 υπερτασικούς είτε δεν ξέρουν ότι πάσχουν από υπέρταση, είτε το ξέρουν και δεν παίρνουν τα φάρμακά τους, ενώ το 30-40% των πιεσομέτρων που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση στο σπίτι δεν μετράνε σωστά την αρτηριακή πίεση.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ