Επεκτείνεται το πρόγραμμα εμβολιασμού ανασφάλιστων κοριτσιών

Η GSK συνεχίζει την σημαντική πρωτοβουλία κάλυψης των εμβολιαστικών αναγκών 1000 ανασφάλιστων και απόρων κοριτσιών ηλικίας 12-15 ετών έναντι του καρκίνου του τραχήλου τη μήτρας. Αναγνωρίζοντας ότι η αύξηση της ανεργίας έχει οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των ατόμων με δυσκολίες πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, και δεδομένης της σημασίας του εμβολιασμού κατά του ιού HPV που προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, η GSK επεκτείνει το πρόγραμμα που ξεκίνησε από την Αττική και σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδας, σύμφωνα με τις ανάγκες που έχει προσδιορίσει η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας κατόπιν εκτεταμένης και ενδελεχούς έρευνας. Παράλληλα, το πρόγραμμα της Αττικής ενισχύεται περαιτέρω με την προσθήκη των Γυναικολογικών κλινικών των Πανεπιστημιακών νοσοκομείων Αρεταίειο και Αττικόν καθώς την Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Αττικόν.

Στην προσπάθεια αυτή, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, αρμόδια για την πρόνοια του ανασφάλιστου πληθυσμού, συμπαρίσταται και αναλαμβάνει ενεργό συντονιστικό ρόλο ώστε να εξασφαλιστεί η ορθή, ασφαλής και υπό ιατρικό έλεγχο υλοποίηση του εμβολιασμού.

Πολύτιμος υποστηρικτής της πρωτοβουλίας είναι ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ μέσω του προγράμματος «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Ειδικότερα, ο ΣΚΑΪ έχει αναλάβει την επικοινωνία της πρωτοβουλίας στο ευρύ κοινό ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη προσβασιμότητα στα κέντρα εμβολιασμού.

Ο εμβολιασμός κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, περιλαμβάνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών ως σημαντική μέθοδος πρόληψης κατά της ασθένειας και αποζημιώνεται πλήρως για τους έχοντες ασφαλιστική κάλυψη στις ηλικίες 12-15 ετών αλλά και έως 26 ετών.

Οι εμβολιασμοί θα διεξαχθούν σε εμβολιαστικά κέντρα στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρειας Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου, και Ιονίων Νήσων για κορίτσια 12 έως 15 ετών καθώς και στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αττικό και Αρεταίειο. Θα πρέπει να προσκομίζεται το ακυρωμένο βιβλιάριο υγείας ή το εν ισχύ βιβλιάριο απορίας για να πιστοποιείται ότι η εμβολιαζόμενη είναι δικαιούχος στο πρόγραμμα εμβολιασμών ανασφάλιστων παιδιών.

Επισκεφθείτε το www.oloimaziboroume.gr και μάθετε πότε και πού μπορείτε να εμβολιασθείτε.

Πηγή: skai.gr