Εξατομικευμένη περιποίηση δέρματος μέ «τσιπάκι ανάγνωσης» του DNA

Ο δαιμόνιος Ελληνοκύπριος επιστήμονας και εφευρέτης Κρις Τουμάζου «ξαναχτύπησε», δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό προϊόν αντιγήρανσης του δέρματος, καθώς η θεραπεία προσαρμόζεται στο DNA της κάθε κυρίας, δεσποινίδας ή κυρίου ξεχωριστά.

Η εξατομικευμένη θεραπεία βασίζεται σε ένα πρωτοποριακό «τσιπάκι», το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς του προϊόντος να αναλύουν δείγμα από το γενετικό υλικό του ατόμου μέσα σε μόλις 30 λεπτά. Έτσι, μπορούν να μετρήσουν πόσο γρήγορα  διασπάται σε κάθε ασθενή το κολλαγόνο  καθώς και το επίπεδο των αντιοξειδωτικών ουσιών στον οργανισμό.

Διαθέτοντας τις παραπάνω πληροφορίες, γίνεται επιτέλους εφικτή η γρήγορη παρασκευή ενός ορού ή μιας κρέμας με ακριβώς τη σωστή ποσότητα κολλαγόνου και αντιοξειδωτικών. Οι κλινικές δοκιμές για μια περίοδο 18 μηνών δείχνουν ότι το προϊόν μειώνει τις ρυτίδες και άλλες φθορές του δέρματος έως 30% μέσα σε 12 εβδομάδες, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ».

Ο Τουμάζου, καθηγητής ηλεκτρονικής και βιοϊατρικής μηχανικής στο Imperial College του Λονδίνου, βραβεύτηκε για το «τσιπάκι» κερδίζοντας τον τίτλο του «Ευρωπαίου εφευρέτη της χρονιάς» για το 2014. Στο παρελθόν έχει κάνει και άλλες τεχνολογικές ανακαλύψεις στο πεδίο της ιατρικής, όπως ένα κοχλιακό εμφύτευμα για άτομα με προβλήματα ακοής, ένα τεχνητό πάγκρεας για διαβητικούς και ένα ασύρματο μόνιτορ καρδιάς.

Ο ελληνοκύπριος εφευρέτης πιστεύει ότι όσο περισσότερο η τεχνολογία «ανάγνωσης» του DNA διεισδύει στα καταναλωτικά προϊόντα, όπως τα καλλυντικά, τόσο το ευρύ κοινό θα εξοικειωθεί γενικότερα με την ιδέα των γενετικών εξετάσεων, πράγμα που θα διευκολύνει τον ερχομό μιας νέας πιο εξατομικευμένης εποχής για την ιατρική.

Το προϊόν απευθύνεται σε «κυρίες που δεν έχουν καταφύγει στο μπότοξ» και μία θεραπεία τεσσάρων εβδομάδων αναμένεται να κοστίζει περίπου 750 ευρώ.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ