Σιέρα Λεόνε: Νεκροθάφτες «μοίρασαν» νεκρούς απο έμπολα στους δρόμους

Οι νεκροθάφτες στη Σιέρα Λεόνε άφησαν πτώματα στον δρόμο έξω από ένα νοσοκομείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή η κυβέρνηση δεν τους έχει καταβάλει το επίδομα επικίνδυνης εργασίας, στο πλαίσιο μιας ακόμη απεργίας που εμποδίζει την καταπολέμηση της χειρότερης επιδημίας του ιού στην ιστορία.

Οι αρχές της Σιέρα Λεόνε παραδέχθηκαν ότι δεν έχουν καταβάλει το επίδομα, όμως προειδοποίησαν ότι όσα μέλη της ομάδας ταφής θυμάτων του ιού Έμπολα απεργούν, θα απολυθούν.

«Η έκθεση πτωμάτων με έναν πολύ, πολύ απάνθρωπο τρόπο είναι εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε ο Σίντι Γιαχία Τούνις, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Αντιμετώπισης του ιού Έμπολα.

Οι κάτοικοι της Κενέμα δήλωσαν ότι έως και 15 πτώματα εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους, τα τρία εξ αυτών στην είσοδο του νοσοκομείου για να εμποδίζουν την είσοδο των ασθενών.

Ο επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης της επιδημίας στην επαρχία, ο Αμπντούλ Ουάχαμπ Ουάν, είπε ότι τα πτώματα, μεταξύ αυτών και δύο μωρών, είχαν αφεθεί στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο της Κενέμα.

Η Σιέρα Λεόνε είναι πλέον η χώρα όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα της ασθένειας, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής σχεδόν 5.500 άνθρωποι σε οκτώ χώρες από τον Δεκέμβριο.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters/Γερμανικό Πρακτορείο