ΠΟΥ: Ο Έμπολα εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στη Σιέρα Λεόνε

Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας του Έμπολα αυξήθηκε στους 5.420 νεκρούς επί συνόλου 15.145 κρουσμάτων σε οκτώ χώρες, ανακοίνωσε απόψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), τονίζοντας ότι η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς και σε πολλές περιοχές στη Σιέρα Λεόνε.

Από την περασμένη Παρασκευή οι θάνατοι αυξήθηκαν αλματωδώς, κατά 243, ενώ τα νέα (γνωστά) κρούσματα έφτασαν τα 732.

Μόνο στη Σιέρα Λεόνε, πρώην αποικία της Βρετανίας, επιβεβαιώθηκαν 533 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τον Οργανισμό, ιδίως «στο δυτικό και το βόρειο» τμήμα της χώρας.

Ανάμεσα στα νέα κρούσματα συγκαταλέγεται και ο Κουβανός ιατρός που προσβλήθηκε από τον ιό στη Σιέρα Λεόνε και θα μεταφερθεί αεροπορικώς στη Γενεύη για νοσηλεία μέσα στις επόμενες 48 ώρες, όπως ανακοίνωσαν οι Ελβετικές αρχές. Ο ιατρός, ο Φέλιξ Μπαές, είναι ο πρώτος Κουβανός που γίνεται γνωστό ότι μολύνεται από τον Έμπολα.

Ο Μπαές είναι ένας από τους 165 Κουβανούς ιατρούς και νοσηλευτές που στάλθηκαν στη Σιέρα Λεόνε για να φροντίσουν ασθενείς του ιού Έμπολα και περιλαμβάνονται στην ομάδα των συνολικά 265 γιατρών και νοσηλευτών από την Κούβα που βρίσκονται στη Δυτική Αφρική.

Στη Γουινέα και στη Λιβερία, η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται σε πολλές περιοχές-κλειδιά, επισήμανε ο ΠΟΥ. Στη Λιβερία η περιοχή όπου η επιδημία εξαπλώνεται συμπεριλαμβάνει την πρωτεύουσα Μονρόβια.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters