Πάνω από 5.000 νεκροί από το «δρεπάνι» του Έμπολα

Το φράγμα των 5.000 ξεπέρασαν οι νεκροί από την επιδημία του Έμπολα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τα θύματα του ιού ανέρχονται πλέον σε 5.160 σε παγκόσμια κλίμακα, με σχεδόν όλους τους θανάτους, πλην 13, να έχουν καταγραφεί στις τρεις χειρότερα πληγείσες χώρες, Σιέρα Λεόνε, Λιβερία και Γουινέα.

Ο ΠΟΥ σημειώνει πως κατάσταση παραμένει ανησυχητική στις τρεις εν λόγω χώρες της Δυτικής Αφρικής, παρά το γεγονός ότι «υπάρχουν ορισμένα στοιχεία» που καταδεικνύουν πως τα κρούσματα «δεν αυξάνονται σε εθνικό επίπεδο» σε Λιβερία και Γουινέα. Σε κάθε περίπτωση, «σοβαρές αυξήσεις» παρατηρούνται ακόμα στη Σιέρα Λεόνε.

Οκτώ ακόμα θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Νιγηρία, όπου ο ΠΟΥ έχει όμως ήδη θέσει τέλος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τέσσερις νεκρούς θρηνεί το Μαλί και ένας θάνατος έχει καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων και πιθανών κρουσμάτων ανέρχεται σε 14.098, γεγονός που σημαίνει πως περίπου το ποσοστό θνησιμότητας έχει περιοριστεί στο 36%.

Τα εν λόγω στοιχεία αφορούν την περίοδο ως τις 9 Νοεμβρίου.
Πηγή: skai.gr