Νίγηρας: 51 νεκροί από επιδημία χολέρας

Πενήντα ένας άνθρωποι έχουν πεθάνει από την επιδημία χολέρας που πλήττει τον Νίγηρα σε σύνολο περίπου 1.365 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί επισήμως από την αρχή της χρονιάς, έγινε σήμερα γνωστό από τον ΟΗΕ.

Τριάντα οκτώ πέθαναν από την ασθένεια «μόνο τον Σεπτέμβριο», υπογράμμισε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (Ocha) της Νιαμέι στον ιστότοπό του.

Η αύξηση των κρουσμάτων της χολέρας οφείλεται εν πολλοίς στις μεγάλες πλημμύρες που πλήττουν τον Νίγηρα από τον Ιούνιο και έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο 36 ανθρώπων.

Όπως υπογραμμίζει η υπηρεσία του ΟΗΕ, γίνονται ενέργειες «για τον περιορισμό της ασθένειες» και «για να αποφευχθεί η δημιουργία νέων εστιών».

Σύμφωνα με το Ocha, η κατάσταση της επιδημίας «απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή» στην επαρχία Ντίφα, στον ανατολικό Νίγηρα, καθώς περίπου 105.000 εκτοπισμένοι έχουν φτάσει στην περιοχή αυτή από το 2013, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις επιθέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία και την άγρια καταστολή του νιγηριανού στρατού.

Πολλοί πρόσφυγες αναζήτησαν καταφύγιο στα νησιά της λίμνης Τσαντ, «όπου η πρόσβαση σε πόσιμο νερό παραμένει περιορισμένη και οι συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας είναι επισφαλείς», υπογραμμίζει το Ocha.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο