Αρνητική για Έμπολα η νοσοκόμα που ήταν σε καραντίνα στο Νιού Τζέρσεϊ

Αρνητική στις πρώτες εξετάσεις για τον ιό Έμπολα βγήκε η νοσηλεύτρια που είχε τεθεί σε καραντίνα στο Νιού Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών αφότου προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Newark Liberty.

Η νοσηλεύτρια δεν είχε συμπτώματα της ασθένειας όταν έφτασε στο Newark Liberty την Παρασκευή, όμως στη συνέχεια εμφάνισε πυρετό.

Η νοσοκόμα, η οποία πριν ταξιδεύσει στις ΗΠΑ βρισκόταν στη Δυτική Αφρική και είχε έλθει σε επαφή με ασθενείς του θανατηφόρου ιού, τέθηκε εξ αρχής σε απομόνωση με βάση τα νέα μέτρα που αποφάσισαν οι πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϊ.

Οι δύο πολιτείες έχουν πλέον επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών σε όσους ταξιδιώτες προέρχονται από κράτη της Δυτικής Αφρικής. Είκοσι-μια μέρες είναι η μέγιστη περίοδος επώασης του Έμπολα.

Η απόφαση των δυο πολιτειών έρχεται μια ημέρα αφότου ιατρός στη Νέα Υόρκη που βρισκόταν στη Δυτική Αφρική με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα βρέθηκε θετικός στον θανατηφόρο ιό, παρά το γεγονός ότι στους ενισχυμένους ελέγχους στο αεροδρόμιο JFK δεν εντοπίστηκε κανένα σύμπτωμα.

Εν τω μεταξύ, σε 4.922 ανέρχονται πλέον τα θύματα της επιδημίας του Έμπολα σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Τα κρούσματα ξεπερνούν τα 10.000 και ανέρχονται σε 10.141.

Σχεδόν όλοι οι θάνατοι και τα κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ