Νέα μέτρα κατά του Έμπολα σε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ – σε καραντίνα μια νοσοκόμα

Οι πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ θα θέτουν σε υποχρεωτική καραντίνα τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας που θα επιστρέφουν μέσω του διεθνούς αεροδρομίου JFK και του αεροδρομίου Liberty στο Νιούαρκ από τις πληγείσες χώρες της Δυτικής Αφρικής, που πλήττονται από την επιδημία του ιού Έμπολα.

Στο πλαίσιο των μέτρων, μια νοσηλεύτρια που περιέθαλψε ασθενείς στη Δυτική Αφρική και έφθασε στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ, τέθηκε ήδη σε απομόνωση.

Η ίδια δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα όταν έφθασε στο αεροδρόμιο αλλά ανέβασε πυρετό το βράδυ της Παρασκευής, ανακοίνωσε ο τομέας υπηρεσιών υγείας του Νιου Τζέρσεϊ.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νιούαρκ.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είχε νωρίτερα σπεύσει να καθησυχάσει τους Νεοϋορκέζους ότι ο κίνδυνος μιας ενδεχόμενης εξάπλωσης του Έμπολα στην πόλη είναι περιορισμένος.

Στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επίσης έσπευσε να καθησυχάσει τους ανήσυχους αμερικανούς πολίτες αγκαλιάζοντας στο Οβάλ Γραφείο τη νοσοκόμα από το Ντάλας Νίνα Φαμ, την οποία έκανε δεκτή στο Λευκό Οίκο. Η ίδια, όπως ανακοινώθηκε χθες, ανέρρωσε από τον Έμπολα αφότου ασθένησε ενώ φρόντιζε τον πρώτο ασθενή του Έμπολα στις ΗΠΑ, ο οποίος είχε επισκεφτεί προγενέστερα τη Λιβερία και κατέληξε στο Ντάλας.

Εν τω μεταξύ, πέθανε το νήπιο (δύο ετών), που είχε προσβληθεί από τον Έμπολα στο Μαλί και ήταν το πρώτο κρούσμα της ασθένειας στη χώρα.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο/Reuters