Κλείσιμο

Μαλί: Πέθανε το νήπιο που είχε προσβληθεί από τον Έμπολα

Ένα κοριτσάκι δύο ετών, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Έμπολα στο Μαλί, έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή  την Παρασκευή το απόγευμα, ανακοίνωσε ένας τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

Ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι το παιδί πέθανε στην πόλη Καγιές του δυτικού Μαλί, γύρω στις 4 το απόγευμα.

Μέχρι στιγμής η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Ένας κάτοικος της πόλης είπε όμως ότι οι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί μεταδίδουν την είδηση.

Ο πρώτος ασθενής με Έμπολα στο Μαλί είχε διασχίσει με λεωφορείο τη χώρα ενώ παρουσίαζε ήδη συμπτώματα και υπήρξαν πολλές περιστάσεις κατά τις οποίες μπορεί να εξέθεσε σε κίνδυνο πολλούς ανθρώπους, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο ΠΟΥ κάλεσε τις αρχές του Μαλί να επιταχύνουν την κατασκευή μιας μονάδας απομόνωσης των ασθενών στην πρωτεύουσα, το Μπαμακό, και να ενημερώνουν τους κατοίκους της χώρας για την εξέλιξη της κατάστασης.

Στο μεταξύ, υψηλόβαθμη αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε εθελόντρια για να δοκιμαστεί στην ίδια το εμβόλιο κατά του Έμπολα

"Δεν υπήρξα ποτέ πειραματόζωο σε φαρμακευτικές δοκιμές, όμως το αποτέλεσμα αυτών των κλινικών δοκιμών είναι πολύ κρίσιμο. Πρέπει να ξέρουμε αν (τα εμβόλια) είναι ασφαλή και τι δόση να χρησιμοποιήσουμε" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr