Κλείσιμο

Κρεμαστινού στον ΣΚΑΪ: Σε «ικανοποιητικό επίπεδο» η θωράκιση κατά του Έμπολα

Η Ελλάδα βρίσκεται σε «ικανοποιητικό επίπεδο» όσον αφορά τη «θωράκισή» της απέναντι στον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού Έμπολα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού.

«Κάθε μέρα χτίζεται και κάτι περισσότερο», προσέθεσε, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατό να γίνουν όλες οι προετοιμασίες ταυτόχρονα. Συμπλήρωσε πως ήδη έχουν σταλεί οι απαραίτητες οδηγίες στο νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων ενώ σε ορισμένα μεγάλα νοσοκομεία έχουν ήδη αρχίσει εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Ερωτηθείσα για το αν υπάρχει λόγος ανησυχίας στη χώρα μας, η κ. Κρεμαστινού σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή πολλές χώρες ανησυχούν» και για το λόγο αυτό λαμβάνονται προφυλάξεις και υπάρχει «εγρήγορση σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σχετικά με τυχόν συναγερμούς για πιθανά κρούσματα στη χώρα μας, η κ. Κρεμαστινού προειδοποίησε για το ενδεχόμενο αχρείαστων συναγερμών και σημείωσε πως ύποπτες περιπτώσεις είναι μόνον όσοι εμφανίζουν συμπτώματα και έχουν είτε επισκεφτεί τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε ή τη Γουινέα κατά τις τελευταίες 21 ημέρες (περίοδος επώασης του ιού), ή έχουν έλθει σε επαφή με κάποιον ασθενή του Έμπολα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ