Ο Λευκός Οίκος ενισχύει το ομοσπονδιακό προσωπικό για την αντιμετώπιση του Έμπολα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε την Παρασκευή να στείλει ανώτερο προσωπικό στο Ντάλας του Τέξας για να βοηθήσουν τους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους οι οποίοι αγωνίζονται να εντοπίσουν τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή με τους τρεις ασθενείς που διαγνώστηκαν με τον ιό Έμπολα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Έμπειροι» συντονιστές από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης θα σταλούν στο Ντάλας για να βοηθήσουν τις ομοσπονδιακές στις επείγουσες ανάγκες που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ονόματα των ανθρώπων που θα ενισχύσουν τις αρχές στο Τέξας.

Ο Ομπάμα πήρε την συγκεκριμένη απόφαση την Παρασκευή το απόγευμα κατά τη διάρκεια νέας σύσκεψης με κορυφαία στελέχη της εθνικής ασφάλειας και των υπηρεσιών υγείας.

Η σύσκεψη αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική που συγκάλεσε ο αμερικανός πρόεδρος για να εξεταστεί το ζήτημα που έχει γίνει ένα από τα πλέον σημαντικά πολιτικά θέματα για την κυβέρνησή του.

O αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της επιδημίας του ιού Έμπολα έφθασε στους 4.546 επί συνόλου 9.191 γνωστών κρουσμάτων στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, ανακοίνωσε στο μεταξύ την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.


Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ