Αυστηροί υγειονομικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια της Γαλλίας και της Τσεχίας

Η Γαλλία θα θέσει σε ισχύ ένα μηχανισμό υγειονομικού ελέγχου κατά την άφιξη στην επικράτειά της αεροσκαφών που προέρχονται από περιοχές οι οποίες πλήττονται από την επιδημία του ιού Έμπολα, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε επ’ ευκαιρία μιας τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Γάλλου προέδρου και του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ και των πρωθυπουργών της Βρετανίας και της Ιταλίας Ντέιβιντ Κάμερον και Ματέο Ρέντσι, αντίστοιχα.

«Όλοι οι ηγέτες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τις πληγείσες χώρες και απηύθυναν έκκληση για την κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του ευρέως συντονισμού με τον ΟΗΕ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις χώρες που πλήττονται» προστίθεται στο δελτίο τύπoy.

Παρόμοιες μέτρα και στην Τσεχία, όπου όλοι οι επιβάτες που θα προέρχονται από τις πληγείσες χώρες, θα υποβάλλονται στο αεροδρόμιο σε εξετάσεις για τον έλεγχο της θερμοκρασίας τους, όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης με αφορμή τη σύγκληση του συμβουλίου ασφαλείας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Τσεχίας Σβατόπλουκ Νέμετσεκ διευκρίνισε ότι όλοι οι επιβάτες, ανεξαρτήτως προελεύσεως, θα καλούνται να αναφέρουν σε ειδικό ερωτηματολόγιο όλες τις χώρες που επισκέφθηκαν τις τελευταίες 42 ημέρες-χρονικό διάστημα που αντιστοιχεί σε δύο περιόδους επώασης του Έμπολα.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο