Σχεδόν 80 άτομα που είχαν επαφή με το θύμα του Έμπολα παρακολουθούν οι ΗΠΑ

Εβδομήντα-έξι (76) νοσηλευτές που ήλθαν σε επαφή ή ενδέχεται να ήλθαν σε επαφή με τον ασθενή του Έμπολα που πέθανε σε νοσοκομείο του Τέξας την περασμένη εβδομάδα παρακολουθούν οι αμερικανικές Αρχές, όπως δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), δρ. Τόμας Φρίντεν.

Προσέθεσε πως το CDC συγκροτεί μια ομάδα αντίδρασης για τη γρήγορη αντιμετώπιση κρουσμάτων Έμπολα. «Για κάθε νοσοκομείο οπουδήποτε στη χώρα που έχει επιβεβαιωμένη περίπτωση Έμπολα θα βάλουμε μια ομάδα στο πεδίο μέσα σε ώρες», τόνισε.

Παράλληλα, ο δρ. Φρίντεν ανακοίνωσε πως, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού σε νοσηλευτές λόγω λαθών, πλέον θα τεθεί σε εφαρμογή σύστημα όπου ο υπεύθυνος χώρου θα διασφαλίζει πως το προσωπικό θα χρησιμοποιεί τον προστατευτικό εξοπλισμό χωρίς παραλείψεις ή λάθη.

Εν τω μεταξύ, «καλά» εξελίσσεται η υγεία της νοσοκόμας που προσβλήθηκε από Έμπολα στο Τέξας, ενώ φρόντιζε τον ασθενή Τόμας Ντάνκαν, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το νοσοκομείο όπου εργάζεται και νοσηλεύεται.

Τα θύματα της φονικής επιδημίας Έμπολα που πλήττει τη Δυτική Αφρική, ανέρχονται πλέον σε 4.447, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που εξέδωσε σήμερα Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Οργανισμού προειδοποίησε πως αν δεν υπάρξει εντατικοποίηση των προσπαθειών περιορισμού της επιδημίας τα νέα κρούσματα ενδέχεται να αυξάνονται σε 10.000 ανά εβδομάδα μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Τώρα, αυξάνονται κατά 1.000 ανά εβδομάδα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ