6 τροφές για τη διατήρηση της χοληστερίνης σε χαμηλά επίπεδα

Υφίστανται πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση της χοληστερίνης όπως είναι τα υψηλά επίπεδα άγχους και η κληρονομικότητα. Ωστόσο, η κατανάλωση των παρακάτω 6 τροφών θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την χοληστερίνη σας και να την κρατήσετε σε χαμηλά επίπεδα.
1. Μαργαρίνη: Οι μαργαρίνες που είναι εμπλουτισμένες με φυτικές στερόλες έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη χοληστερίνη. Όπως και όλες οι μαργαρίνες, εδώ και 20 χρόνια δεν περιέχουν τρανς λιπαρά, τα οποία είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά για τη χοληστερίνη.
2. Πράσινο τσάι: Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού βοηθά στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς.
3. Ελαιόλαδο: Άφθονο στην Ελλάδα, αποτελεί πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Σε αντίθεση με άλλα έλαια, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο δεν υποβάλλεται σε χημική επεξεργασία με αποτέλεσμα, να είναι ένα λάδι που βοηθά να παραμείνει η χοληστερίνη σε φυσιολογικά επίπεδα.
4. Λιπαρά ψάρια: Πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη μείωση των τριγλυκεριδίων και συνάμα βοηθούν στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).
5. Όσπρια: Τροφές πλούσιες σε διαλυτές φυτικές ίνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα.
6. Φρούτα και λαχανικά: Ως γνωστόν τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Πηγή : blog.cookoo.gr
Πηγή: Advertorial