Θερμικοί έλεγχοι κατά του Έμπολα άρχισαν στο JFK της Νέας Υόρκης

Ελέγχους με θερμικές κάμερες σε ταξιδιώτες άρχισαν σήμερα Σάββατο οι αμερικανικές Αρχές στο διεθνές αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προτεραιότητα θα δίνεται σε επιβάτες που προέρχονται από τις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από τον θανατηφόρο ιό, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

Οι ελεγκτές θα ελέγχουν αν οι ταξιδιώτες είναι εμπύρετοι και θα κάνουν μια σειρά ερωτήσεων στους ταξιδιώτες προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει κίνδυνος έκθεσης στον ιό.

Το μέτρο των θερμικών ελέγχων τέθηκε σε εφαρμογή λίγες ημέρες μετά τον πρώτο θάνατο θύματος του Έμπολα στις ΗΠΑ, του Τόμας Ντάνκαν, σε νοσοκομείο του Τέξας. Ο Ντάνκαν είχε ταξιδέψει στη Λιβερία, όπου προσβλήθηκε από τον ιό, πριν επιστρέψει στο Ντάλας.

Ωστόσο, το μέτρο δεν είναι πανάκεια. Ο Έμπολα μπορεί να μείνει στον οργανισμό ακόμα και για 21 ημέρες προτού εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα, και συνεπώς κάποιος φορέας του ιού δεν θα είναι απαραίτητα εμπύρετος όταν θα περνά την πύλη του αεροδρομίου.

Ο ίδιος ο Τόμας Ντάνκαν άλλωστε εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα λίγες μέρες μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ