ΠΓΔΜ: Μικρές οι πιθανότητες ο Βρετανός να είχε προσβληθεί από τον ιό Εμπολα

Τα αποτελέσματα των πρώτων αναλύσεων δείχνουν ότι οι πιθανότητες ο Βρετανός που πέθανε χθες στα Σκόπια να είχε προσβληθεί από Εμπολα είναι μικρές, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

"Η πιθανότητα να είχε Εμπολα είναι μικρή, αλλά πρέπει να περιμένουμε τα πλήρη αποτελέσματα των εξετάσεων", δήλωσε η δρ. Γιοβάνκα Κοστόφσκα της Επιτροπής Λοιμωδών Νόσων του υπουργείου της ΠΓΔΜ.

Η ίδια πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν άλλα ύποπτα περιστατικά στη χώρα, αλλά το ξενοδοχείο όπου διέμεινε ο Βρετανός παραμένει σφραγισμένο. Δείγματα έχουν σταλεί στη Φρανκφούρτη για εξετάσεις.

Μετά το θάνατο του βρετανού χθες το απόγευμα οι αρχές σφράγισαν το ξενοδοχείο που έμενε απαγορεύοντας την έξοδο από αυτό, τόσο του προσωπικού όσο κι ενός ακόμα Βρετανού επισκέπτη, για λόγους ασφαλείας.

Αξιωματούχος του υπουργείου υγείας ανακοίνωσε ότι ο 58χρονος βρετανός που πέθανε είχε φτάσει στα Σκόπια από τη Μ.Βρετανία στις 2 Οκτωβρίου ενώ η εισαγωγή του στο νοσοκομείο έγινε σήμερα στις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα). Υπέφερε από υψηλό πυρετό, εμετούς και εσωτερική αιμορραγία ενώ μέσα σε λίγες ώρες η κατάστασή του χειροτέρεψε δραματικά και τελικά πέθανε.


Πηγή: Πάνος Σάκκας