Κλείσιμο

Ενισχύει τη συμβολή της στην αντιμετώπιση του Έμπολα η Βρετανία

Ακόμα 600 στρατιώτες στέλνει η Βρετανία στη Σιέρα Λεόνε την ερχόμενη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έξαρση του ιού Έμπολα στη δυτικοαφρικανική χώρα.

Ο Υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ότι όπως οι Αμερικανοί στη Λιβερία έτσι και οι Βρετανοί στη Σιέρα Λεόνε θα προσπαθήσουν να παράσχουν όση βοήθεια μπορούν για την προστασία των κατοίκων και τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Ήδη στην αφρικανική χώρα βρίσκονται 150 Βρετανοί στρατιώτες. Μαζί με το πρόσθετο έμψυχο δυναμικό, στην περιοχή θα αναπτυχθεί ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο και τρία ελικόπτερα του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού με κύρια αποστολή τη διευκόλυνση της μεταφοράς ιατρικού υλικού και προσωπικού.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεδρία της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ‘Cobra’ υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον την Τετάρτη.

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας που ήταν παρόντες στη σύσκεψη διαβεβαίωσαν τον Βρετανό Πρωθυπουργό ότι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον θανατηφόρο ιό εξακολουθεί να είναι χαμηλός.

Ο κ. Φάλον, εξάλλου, επανέλαβε ότι για την ώρα δεν κρίνονται απαραίτητοι οι ιατρικοί έλεγχοι επιβατών στα σημεία εισόδου της Βρετανίας, κυρίως στα αεροδρόμια της χώρας.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει τονίσει πως η επιτυχής περίθαλψη του Γουίλ Πούλεϊ στο κατάλληλα διαμορφωμένο νοσοκομείο Royal Free του βορειοδυτικού Λονδίνου αποδεικνύει ότι η χώρα έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει τον ιό. Ο κ. Πούλεϊ είχε προσβληθεί από τον Έμπολα ενώ εργαζόταν ως νοσοκόμος στη Σιέρα Λεόνε.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο