Έκτακτη σύσκεψη για τον Έμπολα την Παρασκευή στο υπουργείο Υγείας

Έκτακτη σύσκεψη για να τεθούν επί τάπητος μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού Έμπολα στη χώρα μας πραγματοποιείται την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας. Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται έλεγχοι στα σύνορα και ενημερώνεται το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 3.875 παγκοσμίως.

Η γενική γραμματέας
δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου, συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων της δημόσιας υγείας (ΕΚΕΠΥ,ΕΚΑΒ και ΚΕΕΛΠΝΟ) προκειμένου να συνεκτιμηθεί η κατάσταση και τα στοιχεία που αφορούν συνολικά την Ευρώπη αλλά και να δοθούν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές προς τους αρμοδίους από τους καθηγητές επιδημιολογίας.

Στο υπουργείο Υγείας αναμένουν τις νέες ανακοινώσεις από τον ΠΟΥ, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα όσον αφορά το ιό.

Την ίδια ώρα στην Τουρκία, εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης μπήκε ένας Τούρκος πολίτης που εργάζεται στη Νιγηρία, καθώς παρουσίασε συμπτώματα παρόμοια με αυτά του Έμπολα, ενώ την Τετάρτη στην Αμερική απεβίωσε ο πρώτος ασθενής από τον ιό.
Πηγή: skai.gr