ΗΠΑ: Σε αιμοκάθαρση υπεβλήθη ο ασθενής που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα

Ο ασθενής από το Τέξας των ΗΠΑ που διαγνώστηκε την 1η Οκτωβρίου ότι έχει προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ντάλας παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, υποστηρίζεται από αναπνευστικό μηχάνημα και έχει υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το νοσοκομείο.

«Η λειτουργία του συκωτιού του, η οποία είχε επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σημειώνει βελτίωση, ωστόσο οι γιατροί εκφράζουν την επιφύλαξή του ότι η κατάσταση της υγείας του μπορεί να αλλάξει μέσα στις επόμενες ημέρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου Texas Health Presbyterian.

Ο ασθενής, ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβερία κι εμφάνισε συμπτώματα του ιού αρκετές ημέρες αφότου επέστρεψε στις ΗΠΑ. Ο Έμπολα επωάζεται και εκδηλώνεται μέσα σε ένα χρονικό διάστημα μεταξύ 2 και 21 ημερών μετά τη μόλυνση, γεγονός που σημαίνει πως ένα κρούσμα μπορεί να μην εντοπίζεται αμέσως.

Μέχρι στιγμής, εξαιτίας του Έμπολα έχουν βρει το θάνατο 3.439 άνθρωποι επί συνόλου 7.478 κρουσμάτων σε πέντε χώρες της δυτικής Αφρικής (τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Νιγηρία και τη Σενεγάλη) στη χειρότερη επιδημία στην Ιστορία μετά την ανακάλυψη του ιού, το 1976.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ