Τους 2.800 φτάνουν οι νεκροί του Έμπολα, ελπίδες για Νιγηρία, Σενεγάλη

Σε τουλάχιστον 2.793 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία Έμπολα που πλήττει τη Δυτική Αφρική, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), στέλνοντας όμως το ελπιδοφόρο μήνυμα πως η εξάπλωση της ασθένειας έχει «πάνω κάτω περιοριστεί» σε Νιγηρία και Σενεγάλη.

Ο νέος απολογισμός καλύπτει την περίοδο ως και τη 18η Σεπτεμβρίου αλλά φαίνεται πως δεν περιλαμβάνει τους περίπου 70 νεκρούς που εντοπίστηκαν κατά το τελευταίο τριήμερο στη Σιέρα Λεόνε, όπου ως τα ξημερώματα της Δευτέρας βρισκόταν σε ισχύ απόλυτη απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο απολογισμός αφορά πέντε χώρες τις Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί από τον θανατηφόρο ιό, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα, τη Νιγηρία και τη Σενεγάλη.

Το σύνολο των ανθρώπινων κρουσμάτων στις εν λόγω χώρες ανέρχεται σε 5.762, γεγονός που σημαίνει πως το ποσοστό θνησιμότητας υπερβαίνει το 48%.

Μια ξεχωριστή επιδημία Έμπολα βρίσκεται σε εξέλιξη στην κεντροαφρικανική χώρα του Κονγκό, όπου ως τώρα έχουν καταγραφεί 40 θάνατοι και 71 ανθρώπινα κρούσματα, σύμφωνα πάντα με τον ΠΟΥ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ