ΟΗΕ: Πάνω από $1 δισ. χρειάζονται για την αντιμετώπιση του Έμπολα

Κεφάλαια άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων απαιτούνται προκειμένου η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική να περιοριστεί σε «δεκάδες χιλιάδες κρούσματα», όπως ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ιός έχει προκαλέσει το θάνατο 2.461 ανθρώπων από το ξέσπασμα της επιδημίας στα μέσα Φεβρουαρίου, με τον τραγικό απολογισμό να έχει διπλασιαστεί μόνο κατά τον τελευταίο μήνα.

Το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.985, γεγονός που σημαίνει πως το ποσοστό θνησιμότητας είναι 49%.

«Με απόλυτη ειλικρίνεια, αυτή η κρίση υγείας που αντιμετωπίζουμε δεν έχει παράλληλο στη σύγχρονη εποχή», δήλωσε στη Γενεύη ο αναπληρωτής διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μπρους Άιλγουαρντ.

Προσέθεσε πως η προηγούμενη εκτίμηση του ΠΟΥ για 20.000 ανθρώπινα κρούσματα δεν φαντάζει πλέον υπερβολική, συμπληρώνοντας ότι ο αριθμός μπορεί να περιοριστεί στην κλίμακα των «δεκάδων χιλιάδων» με μία «πολύ ταχύτερη αντίδραση».

Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν πως θα στείλουν 3.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό στη Δυτική Αφρική προκειμένου να συμβάλουν στην καταπολέμηση του Έμπολα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ