Πάνω από 20 εκ. προστατευτικά γάντια κατά του Έμπολα δίνει η Μαλαισία

Περισσότερα από 20 εκατομμύρια προστατευτικά γάντια σχεδιάζει να δωρίσει η Μαλαισία στις πέντε χώρες της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται από την επιδημία Έμπολα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας.

Την Πέμπτη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως προκειμένου να εξετάσει την κρίση, τη στιγμή που αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως η κυβέρνηση Ομπάμα σχεδιάζει κλιμάκωση της συμβολής της για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Τα γάντια θα διανεμηθούν σε νοσηλευτικό προσωπικό που μάχεται κατά του θανατηφόρου ιού σε Λιβερία, Σιέρα Λεόνε, Γουινέα, Νιγηρία και Κονγκό.

Δεκάδες νοσοκόμοι και ιατροί έχουν πέσει θύματα του ιού, με τις σοβαρότατες ελλείψεις σε προστατευτικά υλικά να θεωρούνται εν μέρη υπαίτιες για το πρόβλημα.

Περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Δυτική Αφρική λόγω του Έμπολα από το ξέσπασμα της επιδημίας, στα μέσα Φεβρουαρίου. Πρόκειται μακράν για την πλέον πολύνεκρη επιδημία του ιού από την ανακάλυψή του, στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Η Μαλαισία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός γαντιών από καουτσούκ στον κόσμο, έχοντας το 60% της παγκόσμιας παραγωγής.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ