Πιθανό θάνατο από Έμπολα εξετάζει το Αμπού Ντάμπι

Πιθανό θάνατο από τον ιό Έμπολα στο Αμπού Ντάμπι ερευνούν οι τοπικές Αρχές, αφότου 35χρονη γυναίκα που άλλαζε πτήσεις στο αεροδρόμιο της πόλης έχασε τη μάχη με τη θανατηφόρα ασθένεια.

Η άτυχη γυναίκα ταξίδευε από τη Νιγηρία προς την Ινδία, με ενδιάμεσο σταθμό στο Αμπού Ντάμπι, προκειμένου να νοσηλευτεί για μεταστατικό καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, όπως μεταδίδει το κρατικό εμιρατικό πρακτορείο WAM.

Η γυναίκα αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο, ενώ όταν οι ιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν διαπίστωσαν συμπτώματα Έμπολα.

Η Νιγηρία είναι μία από τις τέσσερις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί από την επιδημία, είναι όμως και η χώρα που μετρά μακράν τα λιγότερα κρούσματα, μόλις 12 τη στιγμή που το σύνολο υπερβαίνει τα 2.000.

Τουλάχιστον 1.145 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ως τώρα σε Σιέρα Λεόνε, Λιβερία, Γουινέα και Νιγηρία από τον Έμπολα, μόλις έξι μήνες μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στα μέσα Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 76 ακόμα άνθρωποι πέθαναν χτυπημένοι από τον ιό μεταξύ 12 και 13 Αυγούστου.

Το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ανέρχεται πια σε 2.127, γεγονός που σημαίνει πως το ποσοστό θνησιμότητας αγγίζει το 54%.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ