Στους 1.069 οι νεκροί του φονικού Έμπολα στην Αφρική

Σε τουλάχιστον 1.069 ανέρχονται οι νεκροί του ιού Έμπολα που πλήττει τη δυτική Αφρική, σύμφωνα με νέο απολογισμό που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), μόλις 6 μήνες μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στα μέσα Φεβρουαρίου.

Μόνο κατά το διήμερο μεταξύ 11 και 13 Αυγούστου έχασαν τη ζωή τους ακόμα 56 άνθρωποι, ενώ παράλληλα καταγράφηκαν 128 νέα ανθρώπινα κρούσματα, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον σε 1.975.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδημία Έμπολα στην ιστορία. Όλοι οι θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Νιγηρία, την πολυπληθέστερη χώρα της Μαύρης Ηπείρου, όπου όμως η επιδημία παραμένει περιορισμένη.

Χθες Τρίτη, επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ ενέκρινε ηθικά την χρήση πειραματικών φαρμάκων, που δεν έχουν περάσει το στάδιο των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους, για την αντιμετώπιση της νόσου.

Η Λιβερία έχει ήδη παραγγέλλει μεγάλη ποσότητα του πειραματικού φαρμάκου Zmapp.

Ο Έμπολα είναι μία μορφή αιμορραγικού πυρετού που σκοτώνει μεταξύ του 25% και του 90% των θυμάτων του, ανάλογα με το στέλεχος του ιού.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ