Κλείσιμο

Έμπολα: Προληπτικά μέτρα για την προφύλαξή τους ζητούν οι συνοριοφύλακες

Τη λήψη προληπτικών μέτρων για το προσωπικό που έρχεται σε επαφή με μετανάστες προερχόμενους από τη Δυτική Αφρική, λόγω του ιού Έμπολα, ζητεί με επιστολή της στον αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων.

Όπως σημειώνουν, «εκτιμούμε πως κρίνεται απαραίτητη η χορήγηση σε κάθε σημείο του κέντρου έλεγχου στα σύνορα, αλλά και στην ενδοχώρα, με γάντια και μάσκες μιας χρήσης προκειμένου να γίνεται χρήση τους από το προσωπικό κατά τους έλεγχους των μεταναστών».

Οι συνοριοφύλακες ζητούν μάλιστα από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή κάθε ενδεχομένου.

Ο κίνδυνος για κρούσμα του ιού στην Ελλάδα κρίνεται χαμηλός, αλλά οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές είναι σε ετοιμότητα, ενώ κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες προς τον γενικό πληθυσμό, να ενισχυθεί το επίπεδο επαγρύπνησης στις πύλες εισόδου της χώρας, ειδικότερα σε ότι αφορά το μεταναστευτικό πληθυσμό, και τέλος να επαναπροσδιορισθεί λεπτομερώς ο σχεδιασμός διαχείρισης ενδεχόμενου ύποπτου περιστατικού.

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχουν καταγραφεί 932 θάνατοι σε σύνολο 1.711 κρουσμάτων της ασθένειας που πλήττει κυρίως τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής, τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ