H Ισπανία έστειλε αεροσκάφος για τη διακομιδή ισπανού ιερέα που είναι θετικός στον Έμπολα

Αεροσκάφος με ιατρικό εξοπλισμό έστειλε η Ισπανία στη Λιβερία για τη διακομιδή ενός ισπανού ιερέα που διαγνώσθηκε θετικός με τον ιό του Έμπολα.

Σημειώνεται
ότι οι ισπανικές αρχές δεν αποκαλύπτουν σε ποιο νοσοκομείο θα νοσηλευτεί ο ιεραπόστολος, ονόματι Μιγκέλ Παχάρες. Ο ιερέας βοηθούσε ασθενείς του ιού σε νοσοκομείο της Λιβερίας, και είναι ένας εκ των τριών ατόμων που προσβλήθηκαν.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που κάποιος που διαγνώσθηκε με τον ιό του Έμπολα θα νοσηλευτεί στην Ισπανία, με τις αρχές της χώρας να υποβαθμίζουν τους φόβους για τη δημόσια υγεία. «Τα πρωτόκολλα ασφαλείας που χρησιμοποιούμε εγγυώνται ελάχιστο ρίσκο» διαβεβαίωσε ισπανός αξιωματούχος.

Οι νεκροί από την επιδημία Έμπολα στη Δυτική Αφρική ανέρχονται πλέον στους 932, καθώς άλλοι 45 ασθενείς πέθαναν στο διάστημα από τις 2 μέχρι τις 4 Αυγούστου, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Στο μεταξύ, χαμηλός είναι ο κίνδυνος για κρούσμα του ιού στην Ελλάδα, αλλά οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές είναι σε ετοιμότητα, ενώ κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες προς τον γενικό πληθυσμό, να ενισχυθεί το επίπεδο επαγρύπνησης στις πύλες εισόδου της χώρας, ειδικότερα σε ότι αφορά το μεταναστευτικό πληθυσμό, και τέλος να επαναπροσδιορισθεί λεπτομερώς ο σχεδιασμός διαχείρισης ενδεχόμενου ύποπτου περιστατικού.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ