Κλείσιμο

ΠΟΥ: Τα θύματα της επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική αυξήθηκαν στα 932

Στους 932 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική, καθώς άλλοι 45 ασθενείς πέθαναν στο διάστημα από τις 2 μέχρι τις 4 Αυγούστου, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο αριθμός των ύποπτων, πιθανών ή και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε στο ίδιο διάστημα κατά 108, φτάνοντας συνολικά τα 1.711. Τα περισσότερα από αυτά τα νέα κρούσματα αναφέρθηκαν στη Λιβερία, ενώ αυξήθηκε ταυτόχρονα και ο αριθμός των κρουσμάτων στη Νιγηρία, από τα 4 στα 9, συμπεριλαμβανομένου και ενός ασθενή ο οποίος απεβίωσε στα τέλη Ιουλίου.

Στο μεταξύ, χαμηλός είναι ο κίνδυνος για κρούσμα του ιού στην Ελλάδα, αλλά οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές είναι σε ετοιμότητα, ενώ κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες προς τον γενικό πληθυσμό, να ενισχυθεί το επίπεδο επαγρύπνησης στις πύλες εισόδου της χώρας, ειδικότερα σε ότι αφορά το μεταναστευτικό πληθυσμό, και τέλος να επαναπροσδιορισθεί λεπτομερώς ο σχεδιασμός διαχείρισης ενδεχόμενου ύποπτου περιστατικού.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ