Σε κατάσταση συναγερμού η Νιγηρία μετά τον πρώτο θάνατο από Έμπολα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές της Νιγηρίας, μετά το θάνατο επισκέπτη από τη Λιβερία ο οποίος έπασχε από τον ιό Έμπολα, εν μέσω φόβων για εξάπλωση της φονικής επιδημίας στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής.

Ο 40χρονος λιβεριανός κατέρρευσε λίγη ώρα μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Λάγος. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου τελικά έχασε τη μάχη με το θάνατο.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Νιγηρίας, τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί σε όλα «τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα σύνορα», προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της επιδημίας Έμπολα, που μόλις από τα μέσα Φεβρουαρίου έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 660 ανθρώπων στη δυτική Αφρική.

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επιδημία Έμπολα στην ιστορία. Τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Γουινέα, αλλά η ασθένεια εξαπλώθηκε ταχύτατα στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Σημειώνεται πάντως πως ο νεκρός λιβεριανός «δεν είχε επαφή με το κοινό» μετά την άφιξή του στη Νιγηρία, και τοποθετήθηκε σε καραντίνα μόλις διακομίστηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις νιγηριανές Αρχές.

Ο Έμπολα είναι μία μορφή αιμορραγικού πυρετού που σκοτώνει έως και το 90% των ανθρώπινων κρουσμάτων, ανάλογα με το στέλεχος του ιού.

Δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ